Sykkel med visjoner

2015-06-25

Alle store prosjekter begynner i det små. Kinnarps ser nærmere på den fantastiske historien om sykkelen som skal bli et hus …

Ideen ble født på University of Arts i Wien, hos noen studenter som undersøkte en ny måte å bygge trehus på.

– Vi hadde mange byggefirmaer som var interessert, men siden hus er store og kostbare og vi ikke var helt sikre på at teknologien ville fungere, bestemte vi oss for å teste på noen mindre gjenstander, sier Atanas Zhelev

Sammen med sine to kolleger Martino Hutz og Mariya Korolova presenterte han tankene sine for sykkelprodusenten AERO, og resultatet er blitt en helt revolusjonerende sykkel, der rammen er bygd opp av 0,9 millimeter tynne bjørkeplater som er limt sammen.

– En sykkel er egentlig den ultimate testen for å se om ideene fungerer. Man kan variere belastningen og tyngden i det uendelige.

Siden tre er et levende materiale, blir sykkelen helt selvfjærende. Samtidig skaper fibrene nødvendig stabilitet, noe trioen vil benytte seg av når prosjektet går inn i neste fase.

– Dette kommer til å bli en helt ny metode for å bygge smekrere og lettere trehus.

Senere i år skal det første huset stå klart. Og om du ikke har flytteplaner, kan du i det minste trille til jobben på den flotteste sykkelen.