Miljøet i fokus

2015-01-08

Miljøet i fokus

Hvordan har du det? Er du konsentrert og effektiv på jobben, eller føler du deg trett og sliten? Kanskje avhenger alt av miljøet! Kinnarps har sett på en spennende undersøkelse fra World Green Building Council om hvordan innredning og arkitektur påvirker oss i dybden.

Et enkelt eksempel: Alle vet at vi naturligvis blir piggere hvis luften er ren og frisk. Men hvor mye piggere? Blant medarbeiderne i foretaket som ble undersøkt, økte konsentrasjonsevnen i gjennomsnitt med over 10 prosent da det ble installert nytt ventilasjonsutstyr. For ikke å snakke om hva som skjedde med sykefraværet, som sank drastisk,  noen ganger med opptil 35 prosent. Der ser man hva litt oksygen kan gjøre! Hvordan kan det da være slik at noen arbeidsgivere fortsatt slurver med miljøet – når menneskene alltid burde være den viktigste kapitalen?
– Ligningen er svært enkel. En liten investering i miljøet betaler seg i form av medarbeidere som føler seg bedre og som da også blir mer effektive. Det er den eneste sunne måten å resonnere på, sier Staffan Haglind, Green Business Officer hos Skanska.
Den som for eksempel har tilgang til dagslys på arbeidsplassen, sover 45 minutter lenger om natten sammenlignet med dem som sitter i et rom uten vindu på jobben. Er du én av dem som er uheldig nok til å mangle vindu? Finn frem hammer og spiker, og heng opp noen bilder. Kunst har en forbløffende og beroligende virkning på stressede sjeler, ifølge World Green Building Councils undersøkelse, som viser at vi blir både mer effektive og smartere hvis vi kan hvile øynene på noe vakkert. Akkurat som selskap som konsekvent satser på "grønne" designløsninger i form av innendørshager og atriumløsninger kan vise til vesentlig mer fornøyde og effektive medarbeidere med betydelig lavere sykefravær. Dette aktualiserer forskjellen som miljøet kan utgjøre!