Et rikere liv

2016-05-17

Føles jobben din morsom og utviklende, eller har du begynt å gå på autopilot? De arbeidsplassene som har de gladeste og mest fornøyde medarbeiderne, har alle de fire "S-ene" til felles. Kan du gjette hva de står for?

S – Struktur. En uke inneholder 168 timer. Det ideelle er å dele dem inn i tre deler: 56 timer til søvn, 56 til arbeid (inkludert reisetid og hjemmearbeid) og 56 til fritidsinteresser. En arbeidsplass der strukturen oppmuntrer til aktiviteter og et rikt liv ved siden av jobben, har svært stor betydning for den generelle trivselen. Livet kan ikke bare være jobb.

S – Sosialt samspill. Visste du at sosialt samvær på jobben som oftest prioriteres høyere enn lønn? Sats på fellesaktiviteter, som å spise frokost sammen eller gå turer i lunsjen. Enkle ting som garantert øker trivselsfaktoren.

S – Stimulans. Alle vil lære nye ting og utvikle seg selv. En arbeidsplass som ivaretar dette, får de mest lojale og interesserte medarbeiderne. Det er enkel psykologi; jo mer man "får", desto mer er man villig til å "gi". Mange fremgangsrike bedrifter lar for eksempel medarbeiderne bytte arbeidsoppgaver med hverandre, eller bestemmer at man ikke kan ha samme rolle i mer enn to år. Kontinuerlige utviklingssamtaler er naturligvis en selvfølge.

S – Story. For å kunne føle at man er del av en større sammenheng, må man ha en dyptgående forståelse for bedriftens vurderinger, strategi og fremtidsplaner. Hvilen story har din bedrift?

Kilde. The Happiness Equation og Inc.com.