Grenseløs arbeidsplass

2015-10-20

I et samfunn som endres lynraskt, er det viktigere enn noen gang å bygge smarte arbeidsplasser som fungerer over generasjonsgrensene.

Noen vil at konferanserommet skal gjøres om til et bibliotek. Mens en yngre medarbeider synes at et flipperspill ville vært en god ide. Høres praten fra pauserommet kjent ut?

I dag er synet på arbeidsplassene våre noe helt annet enn for bare noen år siden. På 1980-tallet hersket en hierarkisk orden i de fleste bedrifter, noe som gjenspeilet seg i strenge kontorlandskap der mennesker satt og jobbet i små båser. Den teknologiske utviklingen har snudd opp-ned på dette, og skapt helt nye forutsetninger. I dag er nøkkelordene interaktivitet og bevegelighet. Du skal kunne jobbe uansett hvor du befinner deg. For mange unge medarbeidere, som kommer rett fra universitetet, er dette en hygienefaktor. De er vant med miljøer der det er fokus på fellesarealer og samarbeid over grensene. Derfor er gjennomtenkt interiørdesign av største betydning, dels for å tiltrekke nye talenter og dels for å ta vare på kapasiteten hos eldre medarbeidere. Ikke minst er det betydningsfullt med tanke på at 40 prosent av befolkningen i Europa kommer til å være over 55 år i 2060.

– Vi er for første gang fire generasjoner på arbeidsplassene, og dette innebærer at alle må trives og finne sine egne og individuelle måter å jobbe på. Det er viktig å tenke på at en 70-åring og en 20-åring har helt ulike krav til arbeidsplassen, sier Henrik Axell, konseptutvikler av Kinnarps aktivitetsbaserte arbeidsmiljø.

Klikk her for å bestille Kinnarps Trendrapport og for å lese mer om hvordan man kan skape arbeidsplasser som er inkluderende for alle!