Tilbake til garasjen

2014-06-10

Det er ikke mange selskap som følges like nøye som Google. Så når det amerikanske gigantselskapet får nytt kontor i Amsterdam, tar vi naturligvis et besøk og minnes hvordan det hele startet – i en garasje!

Det høres ut som en klassisk IT-skrøne: Men da Larry Page og Sergey Brin startet selskapet sitt, begynte de bokstavelig talt på bar bakke. Det første Google-kontoret var for eksempel i Susan Wojcickis garasje i Menlo Park i California. Miljøet må åpenbart ha vært kreativt – etter Google gikk Susan videre og startet YouTube.
Siden den gangen har Google som vi vet blitt en av verdens største suksesser, med kontorer over hele verden. Navet i virksomheten ligger i Silicon Valley, der man disponerer alt fra volleyballbaner til 18 restauranter, tennis, spa-anlegg og en svømmehall, bare for å nevne noen av fasilitetene. Da det var tid for å pusse opp og bygge ut kontoret i Amsterdam, bestemte man seg for å leke med historien og gjenskape garasjefølelsen hjemme hos Susan Wojcicki, der det hele en gang startet. Her finner man graffitimalte murvegger, flyttekasser og gigantiske, hangarlignende dører – akkurat slik det så ut. Det må imidlertid nevnes at alt materialet som er brukt, i motsetning til tidligere er miljøvennlig, og alle møblene er resirkulerte.
Det kan kanskje være noe å bli inspirert av for andre kontorer? Vurderer du å flytte eller pusse opp? Se på historien!