Bli en vinnerbedrift!

2014-03-25

Hvis personalet trives, går bedriften bedre – det viser alle undersøkelser. Her er tipsene for hvordan du holder medarbeiderne dine fornøyde. Nei, det har ingen til med lønnen å gjøre.

De ansatte kommer og går, og ofte kan personalomskiftningen gi en indikasjon på hvordan stemningen er i en bedrift. Det er ingen hemmelighet at fornøyde medarbeidere blir lenger. Det perfekte klimaet er det kanskje ikke mulig å skape, men her er noen råd på veien.
1. "Tonen" på en arbeidsplass fastlegges på toppen – det er ofte sjefen eller ledelsen som skaper den. Akkurat som dårlig stemning smitter, kan positiv energi bre seg gjennom hele organisasjonen.
2. Stol på medarbeiderne. Mange bedrifter har innsett at de oppnår bedre resultater hvis de gir medarbeiderne større frihet. For eksempel kan det være en mulighet å kunne arbeide hjemmefra. Det finnes til og med bedrifter som ikke har noen spesielle ferieregler, men hvor ferien tas når "man har behov for det". Akkurat som at det mangler utgiftsregler: "Du skal behandle bedriftens penger som de var dine egne." Dette har vist seg å være særskilt effektivt.
3. Ansett riktig fra begynnelsen. Det er kanskje ikke det letteste, men bedrifter når ofte målene lettere hvis de prioriterer bedriftskultur fremfor faktiske tidligere bragder. Hvordan passer en potensiell medarbeider sosialt inn i organisasjonen? Hvis du forsikrer deg om dette, vil du slippe irritasjon og misforståelser. Teamet er alltid viktigere enn individet. Sats heller på å opplære medarbeiderne – det er den beste investeringen.