Den beste arbeidsplassen

2015-06-08

Drømmearbeidsplassen? Hva er det som gjør at enkelte foretak alltid får de beste medarbeiderne? Kinnarps sjekker hvordan det ser ut i spisesalen hos Google, og har en interessant pratestund i lunsjkøen…

Seks år på rad har Google blitt rangert som det mest attraktive foretaket i USA å jobbe hos. Alle vet at det er en fantastisk arbeidsplass, med barnepass og bowlingbaner, tennis og treningsrom. Men det er likevel ikke hele sannheten. Hos Google snakker man om hvor viktig det er å få mennesker til å møtes. Det begynner allerede i matkøen i spisesalen, der man har en uttalt målsetting om at alle skal vente mellom 3 og 4 minutter. Det er den perfekte tiden for at uventede samtaler skal oppstå og nye bekjentskaper dannes. Lunsjen inntas ved lange bord som står tett sammen, og som oppmuntrer til at man bokstavelig talt skal støte på hverandre. Alt for å bygge fellesskap og samvær. "The Google bump" har til og med blitt et gjengs utrykk.

Intervjuer med ansatte viser også at det er dette som er avgjørende for trivselen: Google oppleves som personlig og menneskelig. Et foretak som er flink til å skape vennlige og hensynsfulle miljøer for sine ansatte. Denne spesielle "Google-atmosfæren" er det medarbeiderne nevner aller først når de får spørsmål om hva som er "best på jobben".

Og så er det selvfølgelig ganske moro med tennis også …