Biodiesel - et bærekraftig alternativ for Kinnarps

2014-10-21

Biodiesel - et bærekraftig alternativ for Kinnarps

Vi i Kinnarps tar miljøarbeidet svært alvorlig. Vi prøver alltid å tilby produkter og tjenester som gir minst mulig miljøpåvirkning. Derfor starter vi også et testprosjekt med en lastebil som drives av biodiesel – som et ledd i å gjøre transportene våre enda mer bærekraftige.

Lastebilen som brukes i prosjektet er en såkalt turbil. Det innebærer at lastebilen kjører daglig mellom Kinnarps produksjonsanlegg i Sverige. Regnet i mil blir den totale kjørelengden 17 000 per år. Det er dermed en perfekt bil å følge for å kunne se effekten av det nye drivstoffet, forteller Ingemar Åberg, kjøretøyansvarlig hos Kinnarps:
- Bilen som brukes i prosjektet tankes med RME, rapsmetylester. RME kan fremstilles av de fleste vegetabilske og animalske oljer og fett, for eksempel rapsolje, solsikkeolje og til og med kassert frityrolje. Den har dessuten en ytterligere fordel ved at den er velegnet for svenske vinterforhold med is og kulde.
Prosjektet kommer til å pågå om lag et år for at langtidsvirkningen også skal kunne måles.
 - Nå ser vi med spenning frem til å se hva virkningen blir og om biodiesel kan være et mulig drivstoff for lastebiler som er tilpasset RME. Så langt ser alt positivt ut, sier Ingemar Åberg.