Kontroll på kroppen!

2016-05-30

Alle vet at det er viktig å være verbal og si de riktige tingene – men ordene mister lett sin betydning om du har flakkende blikk og fikler nervøst med hendene... Det er signaler som miljøet rundt oss ubevisst oppfatter og lynraskt danner et bilde av hvem du er. Her er de 10 vanligste kroppsspråkfeilene vi gjør oss skyldige i.

  1. Å lene seg tilbake i stolen med hendene bak nakken signaliserer muligens at du er avslappet – men også at du er helt uinteressert i hva jeg har å si.
  2. Alle vet at man skal se den man snakker med i øynene, men for mye øyekontakt kan også være feil, og forveksles ofte med aggressivitet. Hold blikket i 1-2 sekunder og slipp det deretter.
  3. Mennesker legger ofte den ene hånden i den andre når de føler seg stresset. Slutt med det om du vil få gjennom dine prosjekter på neste møte.
  4. Hva skal man gjøre med hendene? Vi er mange som ubevisst og av gammel vane stikker dem ned i bukselommene, men det tolkes lett som at du har noe å skjule.
  5. Pleier du å understreke det du sier med å peke med hele hånden? Det er en gest som dessverre ofte setter en stopper for videre samtale.
  6. En av de vanligste kroppsspråkfeilene vi gjør oss skyldige i, er at vi berører nesetippen eller stryker oss over haken når vi snakker. Det er vanskelig å la være, men om du vil fremstå som ærlig og hederlig, må du holde styr på hendene.
  7. Å nikke istemmende i en samtale er jo hyggelig, men ikke gjør det hele tiden, da fremstår du bare som svak.
  8. Ikke alle møter er morsomme – men du behøver jo ikke la resten av verden vite det. Med andre ord, slutt å tvinne hårlokken mellom tommelen og pekefingeren.
  9. Å legge føttene rundt beinet på stolen du sitter på er ikke å anbefale – i hvert fall ikke hvis du er over 12 år og vil formidle til omgivelsene at du er en pålitelig voksen person.
  10. Og du, det er klart at det av og til er bra å forsterke ordene med kroppen – men såfremt du ikke er fotballdommer eller stasjonsmester – gjør det med små gester!