Fremtidens klasserom

2014-09-16

Fremtidens klasserom

Tenk deg å gå i femte klasse og selv få bestemme sammen med klassekameratene hvordan klasserommet deres skal se ut? Det høres sikkert ut som en drøm? Den drømmen blir virkelighet for den klassen i Sverige som vinner Kinnarps-konkurransen Fremtidens klasserom!

Fremtidens klasserom er en konkurranse med det formål at elever på 5. og 6. trinn rundt om i Sverige skal bli inspirert til å skape sin egen drømmeskole – et sted å lengte til, der elevene
kan møte nye utfordringer og finne spennende veier fremover for både elever og lærere.

I år var det Hössna skole i Ulricehamn som vant konkurransen. På sin semesterets første skoledag ble de møtt av et klasserom tilpasset for moderne læring, med stoler som oppmuntrer til bevegelse, og lydabsorberende bordplater, en kosekrok og to nyoppussede arealer til gruppearbeid.

- Det føles kjempeherlig, det føles som man virkelig kan koble av. Klasserommet føles mye større, mer rom! Det er stor forskjell i forhold til tidligere, forteller eleven Wilma Björk.
Juryen for årets konkurranse besto av allmennheten og en jurygruppe bestående av representanter fra Kinnarps, i tillegg til innredningsarkitektene Tina Andersson og Eva-Johanna Isestig.

- Jeg synes det er gledelig å se at elever på 5. og 6. trinn tenker og reflekterer om at de vil ha gode stoler og fleksible møbler, og at lyden er en viktig faktor for dem i klasserommet. For
oss i Kinnarps er det viktig alltid å ha tett dialog med skolene for at vi skal forstå dagens, men også morgendagens behov, sier Anders Larsson, salgsansvarlig for skole hos Kinnarps.

Framtidens klassrum