Rydd opp i rotet!

2014-06-03

Det finnes en myte som sier at genier takler kreativt kaos bedre enn andre... Om det er sant eller ikke, lar vi være usagt. Derimot vet vi helt sikkert at orden og system vinner i lengden!

Kjenner du igjen dette bildet? Skrivebordet er et eneste kaos – overalt er det aviser, kaffekopper, ledninger og papir. Det er ikke bare ukoselig, det skaper også masse unødig stress.
– Spesielt på arbeidsplasser med kontorlandskap er det viktig at alle tar hensyn og holder det rent og ryddig, og har orden på dokumenter og annet som finnes på skrivebordet, sier ordenskonsulent Nina Strandberg.
Hvordan skal man så tenke?
Det finnes en enkel, men supereffektiv måte å løse problemet på! Grader dokumentene etter viktighetsgrad: Man skiller helt enkelt mellom hvilke som er aktive og hvilke som er passive. Hvilke som er nødvendige nå, og hvilke som er nødvendige senere. De sistnevnte kan arkiveres i permer og legges bort. Det finnes liksom ingen grunn til at fjorårets regnskap skal ligge fast forankret på skrivebordet måned etter måned... Men når det er sagt, trenger ikke skrivebordet å være klinisk og sterilt.
– En liten blomstervase eller en koselig penneholder bryter mønsteret, skaper trivsel og setter et personlig preg. Grønt fungerer stressdempende, så en potteplante er ikke feil, sier Nina Strandberg.