Fargesterk satsing!

2015-12-04

Da Hildur Blad startet bloggen Fixa&dona i 2006, fikk innredningsverdenen en ny spiller å regne med. I dag er hun en av Sveriges mest fremstående innredere, og skaper interiører for både privatkunder og store designaktører som Kinnarps!

– Mitt første oppdrag for Kinnarps var å lage en pop up-utstilling på Wetterling Gallery i forbindelse med fjorårets møbelmesse. Akkurat nå er jeg i full gang med å lage de siste bildene før lanseringen av både et nytt produkt og et konsept jeg har vært med på å utvikle. En stor del av jobben min har nemlig vært den visuelle kommunikasjonen rundt disse, å bygge opp bilder til nett og sosiale medier. Jeg har også vært med og fargesatt Kinnarps' stand til neste års møbelmesse.

Det er nettopp gjennom sin umiskjennelige fargekunnskap at Hildur har skapt seg et navn. Etter ti år i fargefaghandelen er hun blitt litt av en fargekjenner med en rekke fargeutdannelser i bagasjen. For henne er fargene det viktigste verktøyet for en innreder.

– Farge dominerer over form. Du ser fargen før du ser produktet. Du kan trylle med farger! Du kan både fremheve og skjule, avhengig av hvilken farge du bruker.

Finnes det farger som passer bedre til møbler enn andre?

– Jo mindre areal du skal sette farge på, jo sterkere farge kan du velge uten at det føles som too much. Alle farger fungerer i lite format, det som er avgjørende er hvilke farger de kombineres med og rommets forutsetninger. Et mørkt møbel oppleves tyngre og tar visuelt større plass. Bruk en lysere farge hvis du ikke vil at møbelet skal oppfattes som en klump.

Hva betyr farge for deg personlig?

– Jeg elsker farge! Jeg ser livet i farge og er alltid på utkikk etter spennende fargekombinasjoner. Kundene mine kommenterer ofte følelsen som fargen har tilført innredningen. Personlig liker jeg å skape miljøer som bare ”er”, som føles behagelige, rolige og diskré.

Din favorittfarge akkurat nå?

– Skittengul. Den tilfører varme til mine ellers kjøligere fargekombinasjoner.

 

Fakta: Hildur Blad

ALDER: 35 år.

GJØR: Jobber som creative director og innreder hos Project WHY. Driver interiørbloggen Fixa&dona på Aftonbladets interiørnettsted, Myhome.se.

BOR: Tibro.

AKTUELL: Med ny fargesatsing for Kinnarps.

 

Foto: Day Fotografi / Sara Landstedt