Kreativ med kunst

2015-10-01

En av de mest aktuelle trendene på arbeidsplasser akkurat nå er kunstutstillinger på jobben. Det er ikke bare fordi det er vakkert og hyggelig, men fordi det også utvikler kreativiteten.

Med hånden på hjertet. De fleste arbeidsdager ser ganske like ut, gjør de ikke? Du fyller ut omtrent de samme papirene, og problemer som oppstår har du løst ørten ganger tidligere. Du vet hva du skal gjøre. Men for hjernen din kan dette utvikle seg til en liten katastrofe i lengden. For å utvikle seg kontinuerlig og ikke sakke etter, trenger hjernen utfordringer og nye opplevelser. I tillegg til trening, løfter forskere frem kunst og kultur som en effektiv måte for å holde hjernekontoret i form. Det er noe flere arbeidsplasser allerede har oppdaget og forstått betydningen av. Da snakker vi naturligvis ikke om de gamle oljemaleriene av styremedlemmer i korridoren, men levende moderne kunst som utfordrer sansene.

Et av de mer spennende eksemplene på dette finner vi hos det fremgangsrike engelske reklamebyrået Fold7 i London. En bedrift som blant annet har kunder som Carlsberg, British Airways, Disney og Nike.

Den fantastiske installasjonen med Mary Poppins-flygende figurer i entreen er laget av den tsjekkiske kunstneren Michal Trpák, og er en del av en omfattende satsing med ambulerende utstillinger som Fold7 satser på for å skape et kreativt arbeidsmiljø.

Det er umulig ta blikket bort fra taket. Tankene vandrer, og det er nettopp det som er meningen.