Design som åpner dører

2015-08-13

Døren har alltid sett omtrent likedan ut. Rektangulær og plasser midt på en vegg. Perfekt hvis man er voksen, normalt bygd og har friske ben. Men hva om man verken er det ene eller det andre? Kinnarps ser på den nye dørserien fra den japanske designeren Nendo, og føler tilhørighet med hans inkluderende design.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har Nendo, eller Oki Sato som han egentlig heter, stadig klart å overraske verden ved å se på hverdagslige gjenstander med nye øyne.
Nå sist under Milano-messen var det døren. Ved å utstyre den med magnetlister og hyller, finner Nendo en helt ny plass for både hyller og tavler, eller hvorfor ikke en liten krukke? Døren blir en del av innredningen. Naturligvis utstyrt med en innebygd belysningslist, slik at du får hjelp til å finne frem med både nøkkel og føtter når det er mørkt ute. Hvorfor har ingen tenkt på det tidligere?

 

For barn kan det noen ganger være umulig i det hele tatt å nå opp til håndtaket. Denne døren har Nendo laget med tanke på barnehager.

 

Dører handler som oftest bare om funksjon – åpne og lukke. Men i Nendos verden kan døren forvandles til en vakker kunstgjenstand. Så fint blir det da.

Hvorfor kan ikke en dør plasseres i hjørnet på en vegg?
– Spesielt rullestolbrukere oppdaget at det ble mye enklere med min løsning. Pluss at en dør i et hjørne helt forandrer arkitekturen i rommet, og bokstavelig talt åpner nye muligheter for innredningen, sier Oki Sato.