Dreamteam

2015-05-05

Hva er grunnen til at noen arbeidsgrupper alltid leverer bedre resultater enn andre? Eller at en jury som består av fremstående og intelligente personer tar en forbløffende uintelligent beslutning? Kinnarps har sett nærmere på en spennende undersøkelse – hva som skaper det perfekte teamet!

Først og fremst er det lett å innbille seg at man må ha en karismatisk og engasjert leder for å lykkes. Men slik trenger det absolutt ikke å være. Det er heller ikke sikkert at den mest intelligente gruppen lykkes best. Undersøkelsen som er utført ved Massachusetts Institute of Technology, og som er publisert i tidsskriftet Science, slo i stedet fast tre grunnleggende suksessfaktorer.

1. Et demokratisk system der alle kommer til orde fungerer best.

2. Å kunne lese ansiktsuttrykk og små endringer hos de andre gruppemedlemmene er en klar fordel. Kort og godt å være lydhør overfor andre.

3. Til slutt, jo flere kvinner jo bedre… Over 600 arbeidsgrupper er undersøkt, og med flere kvinner i gruppene gikk testresultatene i været. 

Undersøkelsen omfattet både brainstorming og logiske analyser. Det kan være noe å tenke på når du selv skal sette sammen ditt drømmeteam. Det er ikke nødvendigvis den som roper høyest som blir den som bidrar mest.