ERGONOMI – FOR EN BEDRE ARBEIDSPLASS

2014-11-11

ERGONOMI – FOR EN BEDRE ARBEIDSPLASS

Vondt i nakken? Eller bare litt trett i øynene? Vi i Kinnarps vet at mange helseproblemer kan forebygges med god ergonomi. Her er 5 smarte tips å tenke på!

Du slår på datamaskinen om morgenen, og så blir du sittende foran skjermen til det er tid for å gå hjem fra jobben. Kjenner du deg igjen? Vi blir stadig flere som i prinsippet tilbringer all vår arbeidstid på denne måten. Med dette følger lett en rekke helseproblemer, som verkende rygger og nakker, smerter i håndleddene og svekket syn. Det blir ikke det spor bedre av at vi kommer hjem og synker ned i sofaen med spillkonsollen og FIFA 15...
– 50 prosent av våre ansatte har opplevd smerter eller annet fysisk ubehag koblet til hvor mye de bruker datamaskinen, forteller ergonomen Dan Odell hos Microsoft.
Men han understreker at de fleste problemer faktisk kan forebygges. Noe som også er en tankemåte som gjennomsyrer alt vi gjør hos Kinnarps – å skape effektive og inspirerende arbeidsplasser som får mennesker til å føle seg vel. Her er fem enkle, men verdifulle tips fra Dan Odell.
1. Først og fremst, viktigheten av en god kontorstol som gir god støtte til korsryggen kan aldri undervurderes. Slurv aldri med denne investeringen. Stolen skal være utstyrt med alle innstillingsmuligheter, slik at du kan variere hvordan du vil sitte. Da får man god ergonomi.
2. Plasser alltid dataskjermen slik at du har hele kroppen mot den. Hvis du gang på gang må vri på nakken, skaper det unødig belastning. Sørg også for at den står i riktig høyde og på komfortabel avstand i en god vinkel.
3. Tilbringer du mye tid i telefonen? Skaff et headset.
4. Hvis du bruker datamus, må du tenke på å holde håndleddet så rett som mulig. Det er underarmen som skal beveges, ikke håndleddet.
5. Til slutt: Kom deg opp og beveg deg. Vi vet hvor lett det er å fortape seg i arbeidet. Ta mange korte pauser. Sitt aldri stille for lenge på samme sted. Variasjon er det absolutt viktigste for å føle seg vel. Et ledd i dette er å skaffe et hev- og senkbart skrivebord. Det kommer til å spare deg for mange plager.