Fokuser bedre!

2014-12-04

Fokuser bedre!

Hvor ofte skjer det ikke at tankene vandrer når vi sitter foran datamaskinen? I stedet for å fokusere på den rapporten som må bli ferdig, har man plutselig hele hodet fullt av barnas lekser, middagsplaner og hvor årets ferie skal gå. Det er menneskelig, det skjer oss alle.

Men hadde det ikke vært fantastisk med et teknisk hjelpemiddel som fjerner avvikende tanker og samtidig forbedrer konsentrasjonen? Det er ikke science fiction. Nå finnes det et slikt verktøy. Melon ser ut som noe midt mellom et hår- og svettebånd, men der stopper likhetene. Sensorer i båndet leser av hjernebølgene dine. Melon er tilkoblet datamaskinen eller mobiltelefonen via Bluetooth. Så snart du blir distrahert, vises et avvikende mønster og du blir umiddelbart gjort oppmerksom på dette. Melon er på vei ut på markedet før årsskiftet, men båndet er allerede testet med stor suksess av en rekke foretak.
– Ved å forstå hvordan hjernen fungerer i ulike situasjoner er det lett å bruke Melon til å utvikle nye og bedre arbeidsvaner. Du kan helt enkelt skape smartere rutiner og bli mer effektiv, sier grunnleggeren Arye Barnehama.