Fokuser mer

2014-02-21

Det er ikke lett å beholde fokus i en storm av distraksjoner. Her er 5 smarte tips til hvordan du holder hjernen i form.

Mailen plinger, Facebook oppdateres hele tiden, Twitter kaller og snart er det lunsj. Vi lever i en tid full av distraksjoner som holder oss fra effektivt arbeid – både elektroniske og analoge. Nå advarer forskere om helsefarene. Hjernen vår er ikke tilpasset for å ta imot all denne informasjonen. Men man kan faktisk med ganske enkle midler bli og forbli fokusert.

1. Slå av popup-funksjonen som varsler når det kommer inn ny e-post. Det er sjelden e-post er så viktig at konsentrasjonen din må avbrytes.

2. Spis mye protein til frokost og lunsj. Det gir en jevn energistrøm i stedet for karbohydrater som omdannes til sukker og som får humøret til å kjøre berg-og dalbane.

3. Drikk kaffen langsomt. Det man vil oppnå er balanse i kroppen, også med koffeinen.

4. Praktiser mindfulness på kontoret. Hver gang du avbryter arbeidet, for eksempel for å sjekke e-posten, sier du følgende til deg selv: ”Nå blir jeg distrahert.” Det skaper en nervekobling i hjernen som hjelper deg å fokusere.

5. Mediter ved å tenke på pusten din. Når du merker at tankene er i ferd med å vandre bort, tvinger du deg selv til å fokusere på pusten. Bak med skuldrene, og pust langsomt.