4 tips for et smartere miljø

2015-05-21

Selv små forandringer i miljøet kan gjøre underverker for trivsel og effektivitet. Her er fire enkle, men smarte tips som vi i Kinnarps gjerne vil dele med andre. Les, og bli inspirert!

1. Et konstant irritasjonsmoment på mange arbeidsplasser er lydbildet. Noen spiller musikk på høyt volum, en annen snakker i mobilen hele tiden. Løsningen er kanskje å sette opp lydabsorbenter eller skillevegger. Bruk noen minutter på neste møte til å finne en policy som alle forplikter seg til.

2. God belysning er en nødvendighet for konsentrasjon og trivsel. Likevel slurver mange arbeidsplasser med dette. Invester i såkalte CFL-lysrør. De er energigjerrige og det nærmeste man kommer naturlig lys. 

3. Verkende nakke, hodepine og vond rygg. Høres det kjent ut på slutten av en lang arbeidsdag? Foreta en ergonomisk gjennomgang av samtlige arbeidsplasser. Er stolene riktig innstilt? Er det på tide å kjøpe hev- og senkbare skrivebord? Ikke slurv med medarbeidernes helse – det kan bli en dyrekjøpt lekse.

4.  Alvorlig talt, er det egentlig en god idé at skriveren står inneklemt i garderoben? Eller hva kan være grunnen til at kopimaskinen har havnet på møterommet? Med andre ord: Er miljøet formålstjenlig utformet? Bruk litt tid og energi på å samarbeide om å skape en fungerende arbeidsplass.