Franske blomster og bier

2015-06-23

Hos Kinnarps i Frankrike er man eksperter på blomster og bier. Ja, ikke det du kanskje tenker på nå, men faktiske blomster og bier. Når kunder besøker Kinnarps' kontor utenfor Paris, får de nemlig ikke bare med seg en opplevelse i form av Kinnarps' store innredningsutvalg, de får også en grønn opplevelse. Og en krukke honning!

For fire år siden funderte Stéphane Fouillard, Kinnarps' økonomidirektør i Frankrike, på hva man skulle gjøre med den store gressengen utenfor kontoret. Visst var den vakker med sitt frodige, grønne gress, men vedlikeholdet kostet mye penger og engen hadde ikke noen særlig funksjon i seg selv.

Stéphane ville i stedet skape et anvendelig grøntområde, et område der både mennesker og natur skulle kunne vokse. Etter å ha vært i kontakt med en rekke bedrifter, falt valget til slutt på et forslag som var nøyaktig det Stéphane hadde tenkt seg. Et konsept som innebar lite vedlikehold, økologisk håndtering av grøntområdet uten kjemikalier samt mindre vannforbruk.

 - Dessuten foreslo de at vi, for å fremme det biologiske mangfoldet, skulle åpne et insekthotell og plassere ut bikuber, sier Stéphane Fouillard.

Som sagt så gjort, og midt i den vakre blomsterprakten står nå tre bikuber. Blant alle de positive bi(!)virkningene det nye grøntområdet har medført, er det et produkt som blir satt ekstra stor pris på.

 - Ja, alle ansatte får hvert år en krukke egenprodusert honning. Dessuten får kunder som besøker oss, med seg en krukke nyslynget Kinnarps-honning.

Satsingen stemmer godt med Kinnarps' holdbarhetsarbeid; å fremme biologisk mangfold, ingen kjemikalier, mindre forbruk av vann – alt til en lav kostnad. Dessuten er det en spennende opplevelse å få være med og se på når Kinnarps' birøkter samler inn honning fra kubene.

- Jeg er svært glad for at vi valgte å satse på dette. Alle i selskapet er svært stolte over grøntområdet vårt, avslutter Stéphane.