Fransk mobilforbud

2014-10-09

Hvordan skal man få medarbeiderne til å høre etter og være mer oppmerksomme på møtet? Gjør som den franske presidenten François Hollande – han har forbudt mobiltelefonene!


Dere er inne i en avgjørende fase i en viktig diskusjon idet telefonen til en av medarbeiderne dine plutselig ringer. Vedkommende svarer uten å nøle.
Vi kjenner alle situasjonen!
Til tross for at du blir irritert og hele møtet må avbrytes mens man venter på at samtalen skal bli ferdig, er det sjelden noen rundt møtebordet som reagerer eller kommer med en irettesettelse. For vi vet jo alle at neste gang kan det være vår egen telefon som vibrerer oppfordrende i bukselommen. Eller ta alle tilfellene der man selv har sittet i egne tanker på et møte og svart på dagens e-post, og etterpå har man ingen anelse om hva som egentlig ble sagt eller besluttet. Men det som er verre, er at mobilvanene våre har blitt en distraksjon som ikke bare forstyrrer oss selv, men omgivelsene våre. Blant dem som har gått lei av dette en gang for alle er den franske presidenten, François Hollande, som har forbudt sine regjeringsmedlemmer å ha med mobiltelefonen inn på regjeringsmøter – de må legges igjen utenfor rommet.
– Presidenten har tatt denne beslutningen for å kunne fokusere fullt ut på det som blir sagt på møtet, sier regjeringens talsperson Stéphane Le Foll.