Fransk eventyrverden

2014-09-25

Fransk eventyrverden

Hvordan ville Jules Verne innredet sin favorittrestaurant? Vår nye favorittrestaurant Le Pain Francais Bistro i Göteborg tar pusten fra oss.

Når det ligger restauranter på nesten hvert eneste gatehjørne, hvordan skal man utmerke seg for å bli oppdaget av gjestene? Det svenske arkitekt- og innredningsbyrået Stylt Trampoli er kjent for å skape de mest magiske eventyrverdener. I St. Petersburg har de for eksempel bygd et hotell med inspirasjon fra Dostojevskijs Forbrytelse og straff, og i Stockholm har de skapt et restaurantkonsept ut fra det glade 20-tallet.

I Göteborg har Stylt Trampoli skapt en mer revolusjonerende tidsreise med Le Pain Francais Bistro, der gjestene kan bli kjent med La Belle Époque, som er betegnelsen på årene fra midten av 1800-tallet frem til første verdenskrig. En tid da maskinene ble menneskets beste venn. Jules Verne sendte Phileas Fogg ut på en reise rundt jorden, og Gustav Eiffel begynte å lage skisser til verdens høyeste tårn.

Det var eventyrlyst, ballongturer og fremtidsoptimisme, og perfekt inspirasjon for Stylt Trampoli. Restauranten Le Pain Francais Bistro har fire etasjer, det føles litt som å komme inn i Alice i Eventyrland med forvrengte og overdimensjonerte møbler og miljøer som når helt opp til takterrassen med sine parisiske lyktestolper. Magi! Og et godt eksempel på at det bare er fantasien som setter grenser når det gjelder innredning.