Gjesp!

2016-06-17

Dårlig samvittighet for å ha sovet lenge? Ikke få det. Søvn er også arbeid – og helt nødvendig for at vi skal kunne yte maksimalt.

Vi har alle møtt dem, arbeidsmaurene som jobber hele tiden, og som til og med skryter av at de bare trenger å sove fire timer hver natt. ”Søvn er for konkurrentene mine”, sier de gjerne. Rent vitenskapelig er det faktisk bevist at det faktisk finnes noen få av oss som klarer seg med bare noen få timers søvn. Men det er bare 1-2 prosent av befolkningen. For alle oss andre gjelder det å legge seg til rett tid. Én natt med dårlig søvn kan nemlig redusere produktiviteten med så mye som 40 prosent. Akkurat som vi tar vare på kroppen med trening eller en løpetur, trenger vi å ta vare på hjernen for å kunne fungere. Det er naturligvis en selvfølge, men hvor ofte slurver vi ikke med dette og sitter lutrygget over datamaskinen til langt på kveld?

En som bokstavelig talt er trøtt av dette, er gründeren og mediedronningen Arianna Huffington. I sin nye bok, The Sleep Revolution, tar hun et oppgjør med hele vår flittighetskultur, som hun mener har gitt oss dårligere søvnvaner med piller og tidlige vekkerklokker.

Hun har naturligvis fått innredet et soverom til seg selv og de ansatte i avisen Huffington Post.

The Sleep Revolution – den ideelle god natt-boken!