Går sin egen vei

2015-09-08

Hvordan skal man tiltrekke seg unge, begavede medarbeidere i fremtiden? Tidligere har det vært nok med god lønn, fin firmabil og gode privilegier. Men generasjon Z, 90-tallsgenerasjonen, har helt andre krav og forventninger til livet – og jobben!

Se på denne unike jobbundersøkelsen (Way to Work) fra Adecco Staffing i USA – her er fem fakta om generasjon Z som alle bedrifter burde kjenne til.

  1. 83 % mener at 3 år er passe lenge å bli i en jobb – deretter er det på tide å dra videre. Gullklokke er ingenting for generasjon Z.
  2. 36 % mener at utvikling og en jobb med karrieremuligheter er langt viktigere enn høy lønn
  3. 32 % vil finne sin absolutte drømmejobb innen ti år etter at de har kommet ut på arbeidsmarkedet. De er villige til å prøve seg frem.
  4. 19 % mener det er viktig med fast ansettelse. Men resten bekymrer seg mindre over trygghet og stabil inntekt.
  5. 6 % oppgir at lønn er en avgjørende grunn til å ta en jobb. De resterende 94 % prioriteter andre ting. Høyt oppe på listen kommer foretak med sterke varemerker og en tydelig holdbarhets- og miljøprofil.

At generasjonene skiller seg fra hverandre har vi i Kinnarps lagt merke til tidligere – blant annet i vår årlige Trendrapport. Les mer på www.kinnarps.com/trend