Gratulerer med 20-årsdagen!

2014-11-20

Gratulerer med 20-årsdagen!

Vi løfter på hatten og gratulerer en virkelig Kinnarps-klassiker – kontorstolen 6000/8000 forlater tenårene og fyller 20 år! Arne Ekbom, konstruktør hos Kinnarps, forteller om selskapets største salgssuksess noensinne.

Da kontorstolen 6000 ble lansert i 1994, ble interessen vakt hos kontoransatte over hele verden. Den innebar en sittevennlig revolusjon for alle verkende rygger og utilpasse hofter. Men like fantastisk er det at suksesshistorien fortsatt pågår etter to tiår. Frem til i dag har den sammen med sin nære slektning, kontorstolen 8000, solgt i over 2 millioner eksemplarer. Hva er hemmeligheten bak den forbløffende populariteten?
Vi spurte Arne Ekbom, som var prosjektleder og ansvarlig for konstruksjonsarbeidet.
– Før trodde man at komfort bare handlet om polstringen. Nå vet man bedre. En god arbeidsstol skal bidra til at kroppen ikke merker noen tretthet når man sitter. I dag betyr god ergonomi at man skal ha muligheten til å gynge, lene seg tilbake og vippe frem, slik at kroppen ikke stivner i en låst stilling.

Løsningen bygger på et såkalt ”free float”-system. Når man lener seg bakover, øker vinkelen mellom ben og rygg, og når man lener seg fremover beveger setet seg uavhengig av ryggen. Som om stolryggen og setet lever helt separate liv. Motstanden tilpasses naturligvis etter kroppsvekten, og stolen kan også låses i valgfri stilling og vinkel.
- Vi var først med denne typen bevegelsesmønster, som faktisk gir mulighet for stille ”mosjon” i sittende stilling, noe som er mye mer skånsomt for kroppen, sier Arne Ekbom.

I årenes løp har stolen gjennomgått flere oppdateringer, blant annet har fotkrysset og armlenet fått ny design, men grunnkonstruksjonen er uendret. Da stolen ble lansert, ble den raskt markedsledende, og i dag er 6000/8000 fortsatt et populært førstevalg til personlige arbeidsplasser. På en dag som denne gynger vi litt ekstra på stolen, og ønsker til lykke på fødselsdagen!