Tiden løper løpsk

2015-10-28

Den nye, smarte teknologien skulle gjøre livet lettere for oss, men i stedet jobber vi flere timer enn noen gang. Hvordan ble det slik, og hvordan finner vi en bedre balanse mellom jobb og fritid?

Hvis man ville ha tak i noen etter kontortid før i tiden, ringte man hjem til personen. Hvis det var opptatt eller ingen svarte, måtte man vente til man møttes igjen neste morgen. I dag setter mange sin ære i å svare lynraskt på all e-post. Stort eller smått, eller hvilken tid det er på døgnet, spiller ingen rolle. Multitasking er blitt vår tids lysende ledestjerne, men det har også ført til at vi har fått en kultur der jobben er til stede i alt vi gjør. Dette er naturligvis ødeleggende i lengden, og styrker neppe ideen om et holdbart samfunn. I dag snakker forskere om at vi må revurdere forholdet vårt til tid. Å jobbe mange timer er ingen garanti for fremgang, det er derimot en garanti for stress og utbrenthet. I stedet må vi spørre oss selv hvordan vi disponerer døgnets timer. Med hånden på hjertet:

• Hvor mange langvarige møter kunne ikke vært erstattet av en e-post eller en rask telefonsamtale?

• Jobber du lange timer for å gjøre inntrykk på andre, for å få dem til å synes at du er pliktoppfyllende og dyktig?

• Hva kan det komme av at noen rekker så mye mer enn andre?

Det viktige er aldri antall timer som blir brukt på et prosjekt, men hva som blir resultatet. I den kreative ånden har vi i Kinnarps skapt et aktivitetsbasert arbeidsmiljø som heter Next Office – ABW. En fleksibel og effektiv helhetsløsning for din arbeidsplass, som sparer både tid og energi for deg og medarbeiderne dine. Les gjerne mer om den her!

Kinnarps utstillingslokale i Clerkenwell i London er et godt eksempel på fremtidens arbeidsplass, og bygger på de tre C-ene: Concentration, collaboration og contemplation.