Kinnarps slukker lyset

2015-03-26

Som del av Kinnarps initiativ for miljø- og bærekraft, The Better Effect, skal vi delta i arrangementet Earth Hour 28. mars. Fra 08.30 om morgenen kommer vi til å slukke alle lys som kan slukkes i fabrikkene våre i Sverige og Tyskland.

"Hos Kinnarps mener vi at klimaet er ett av vår tids viktigste miljøspørsmål. Vi ønsker derfor å delta i arrangementet for å vise at vi tar klimaendringene alvorlig, og at vi sammen med millioner av andre over hele verden retter søkelys mot spørsmålet", sier Johanna Ljunggren, som er ansvarlig for økomerking hos Kinnarps.

Som Europas største leverandør av designløsninger for kontorinteriør, ønsker Kinnarps å vise vei i arbeidet for en mer bæredyktig utvikling. Som del av vårt langsiktige arbeid, deltar vi i og støtter verdens største klimaarrangement – Earth Hour. 

"Klimaet i verden endrer seg, og den gjennomsnittlige globale temperaturen kommer til å øke ytterligere hvis utslipp av drivhusgasser ikke reduseres. Earth Hour er en måte å vise beslutningstakerne at mange av oss er bekymret, og som ønsker et mer klimasmart samfunn, både globalt og lokalt", sier Johanna Ljunggren.

WWF, som står bak arrangementet, anslår at rundt to milliarder mennesker over hele verden kommer til å slukke lysene på lørdag. Årets tema er basert på spørsmål om transport, kjøttproduksjon, bolig og økonomi, og hvordan disse fire påvirker planeten vår. Kinnarps deltar for sjuende år på rad, selv om Kinnarps naturligvis alltid tar hensyn til miljøet.

"Det er ikke nok å slukke lysene en time hver dag, vi må også se på hvordan vi driver hele virksomheten. Det er det vi gjør resten av året som er viktig. Vi evaluerer kontinuerlig hvordan vi kan redusere energiforbruket og bli mer effektive, slik at vi kan redusere klimabelastningen. Lastebilen som kjører de fleste av turene mellom fabrikkene i Sverige går for eksempel på biodiesel, noe som reduserer utslippet av fossilt karbondioksid og dermed også klimabelastningen", sier Johanna Ljunggren.