RIKTIG MED FARGE!

2015-12-17

Kinnarps skal bli mer fargesterke! Om kort tid lanseres ytterligere sju spennende farger. Vi har snakket med Christina Wiklund, som er produktsjef for tekstiler og materialer hos Kinnarps og ansvarlig for tekstil- og materialkolleksjonen Kinnarps Colour Studio.

Fortell om Kinnarps' nye fargesatsing!

– I 2016 lanserer vi for første gang farger på alle materialer, som tre, metall, plast og naturligvis tekstiler. Man skal kunne ”dyppe” et helt møbel i en og samme farge. Det innebærer et sortiment som harmoniserer i alle typer materialer.

Hvilke farger har dominert historisk?

– Marine, svart, grått og rødt er farger som har vært tilbakevendende. Men siden 2010, da jeg tok inn mange nye tekstiler og heftige farger, har vi tilbudt et mye bredere sortiment, så trenden begynner å endre seg. Vi ser sterke farger som oransje, grønt, cerise, lilla og gult. Det viser at kundene våger å velge og satse på farger!

Hvis du ser tilbake, hva er fargene som aldri slo an?

– Alle farger har sine perioder. Når en farge begynner å dale, fjerner vi den og erstatter den med en ny trendfarge! Vi holder oss oppdatert.

Hvordan velger du?

– Ved å følge mye med på trender! Jeg går på alle typer messer og trendseminarer, for eksempel med Li Edelkoort, som er den store trendguruen i verden akkurat nå. Jeg følger også motehus som Louis Vuitton, Ralph Lauren og Chanel. Jeg lever med trender døgnet rundt!

Hvis du skulle velge en trend som inspirere mer enn noen annen?

– Jeg ser mye på folklore i ulike kulturer, der de sterke fargene dominerer.

Hvordan ser du på fargepsykologi?

 – Hvordan fargene påvirker oss er superinteressant, og noe vi i Kinnarps jobber mye med.