Mester i plast

2014-07-03

Thomas Pedersen fra Danmark henter inspirasjon fra menneskekroppen, og løfter plaststolen til nye høyder.

Da den danske designeren Thomas Pedersen skulle gjøre sitt eksamensarbeid for drøyt ti år siden, bestemte han seg for å satse på plast og ikke tre, slik læreren hans på Århus School of Architecture ønsket. Faktum er at skolen ikke hadde tilgang til et godt atelier for plastarbeid ennå, så Thomas ble i stedet forvist til parkeringsplassen. Ved et uhell ble en del plastartikler blåst bort, og la seg i en tynn hinne over lærernes biler. Og der kunne historien lett sluttet, men Thomas fikk fortsette, og Stingray – en gyngestol i moderne tapning – ble en kjempesuksess. Måten han jobber på er gjenkjennelig i dag også, alltid med en egen vri og en masse mot til å utfordre konvensjonelle sannheter. Nå sist med Deli, en formpresset plaststol for Skandiform, som er et av Kinnarps' produktvaremerker. Setet minner om et omsluttende skjell, og Deli fungerer like godt i møterommet som i kafeen. Understellet er dessuten utstyrt med en smart løsning som gjør den lett å stable, perfekt for konferansearealer.
– Kroppen er alltid en inspirasjonskilde for meg, noe som også er synlig i Delis myke linjer. Dette er en stol man skal ønske å sitte lenge i, sier Thomas.
Deli er tilgjengelig med forkrommet understell i svart eller hvitt, men også i eik. Stolen har allerede fått mye oppmerksomhet, og er dessuten blitt belønnet med Red Dot Award 2014 Best of the best. Det er bare å stemme i juryens lovord.