Møteplass Stockholm

2014-07-09

60 av Europas ledende arkitekter kom til Stockholm for å se på design – og for å feire svensk midtsommer.

Midtsommer er årets mest avslappende helligdag i Sverige. Å samle venner og familie, spise god mat og danse rundt en stang pyntet med blomster, kan gjøre underverk for de mest tilknappede personer. Kan du tenke deg et bedre tidspunkt for å møtes over grensene? For 14 av Sveriges sterkeste designmerker – inkludert Kinnarps-varemerkene Materia, NC Nordic Care og Skandiform – ble dette mottatt som en eksepsjonell mulighet til å forene krefter og invitere gjester til et unikt fellesmøte under Swedish Midsummer Design Weekend.
“Dette er det andre året vi holder dette arrangementet. 60 av Europas ledende arkitekter fra Tyskland, Nederland og England var på plass i Stockholm i midtsommeruken”, sier prosjektleder Anders Wisth.
Hva handlet det om?
“Arkitektene fikk besøke selskapenes utstillingslokaler, omtrent som ved speed dating. En fantastisk mulighet for selskapene til å presentere seg selv og sine produkter.”
Hva sto ellers på programmet?
“Vi besøkte det kongelige slottet, og Stockholms tidligere byarkitekt Per Kallstenius holdt et foredrag om byen fra et arkitektonisk synspunkt, som ble satt stor pris på.”
Men det ble vel tid til litt midtsommerfeiring?
“Absolutt. Vi fikk tid til en tur ut i Stockholms skjærgård, og litt klassisk svensk midtsommerfeiring med sild og snaps.”