Mingling som skaper fremgang

2014-12-18

Mingling som skaper fremgang

Hvordan skaper man bedre salg og mer trivsel? Hemmeligheten er å la medarbeiderne i en bedrift møtes på tvers av avdelingene. Da oppstår magi!

Samsung, Yahoo, Facebook, Google… Dette er noen av verdens største foretak, som har det til felles at de alle er i ferd med å bygge nye hovedkontorer som tar utgangspunkt i samme tenkemåte: Man vil skape arbeidsplasser som oppmuntrer til å mingle! De beste ideene fødes nemlig når vi minst aner det. Ved kaffeautomaten, i korridoren, i pauserommet...
– Og absolutt ikke når vi sitter fastlåst foran en skjerm. Vårt nye hovedkontor er bygd for at mennesker bokstavelig talt skal kollidere med hverandre, sier Scott Birnbaum, visepresident hos Samsung Semiconductor.
Det samme resonnementet gjelder for Facebook. De bygger et kontor i California, som i praksis er ett eneste langt rom på 1,5 kilometer. De klassiske hierarkiene er borte. Nå gjelder det å møtes på tvers av grenser og avdelinger.
– Når ingeniørene spiser lunsj med selgerne, da har vi kommet et godt stykke på vei, fortsetter Scott.
Når man tidligere har snakket om kontorkostnader, har det vært en diskusjon som helt og holdent har handlet om hva hver kvadratmeter koster i husleie. Nå begynner man i stedet å snakke omhvilken effektivitet man får ut av hver kvadratmeter, noe som ofte er et mye mer interessant tall. Hvor fungerer arbeidet best? Et godt eksempel er en stor amerikansk apotekkjede, som ikke kunne forstå hvorfor salget varierte så mye fra uke til uke. De bestemte seg for å sette sensorer på de 50 beste selgerne, som til sammen solgte for hele 7 milliarder. Da viste det seg at når selgerne aktivt søkte kontakt med medarbeiderne i andre avdelinger, økte salget med opptil 10 prosent i uken.