Fremtidens dataskjerm

2014-10-15

Fremtidens dataskjerm

Hva med å sende en vase via e-post? Eller håndhilse på den du skyper med! Morgendagens dataskjermer kommer til å være tredimensjonale – og endre alt.

I dag er dataskjermene våre flate og består av lysfølsomme piksler, men uansett hvilke visuelle inntrykk vi får via dem, er opplevelsen endimensjonal. Men nå har forskere ved Tangible Media Group klart å konstruere en skjerm som er bygd opp omtrent som en leirtavle som kan formidle reelle former. Skjermen kan til og med i teorien simulere et håndtrykk med noen du skyper med. Høres det ut som science fiction? Det er faktisk ikke det. Noen ganger går utviklingen raskere enn vi kan forestille oss. Forskerne ved Tangible Media Group er overbevist om at dette kommer til å være det naturlige skjermvalget innen ti år.
– Det er så mange fordeler. I dag passiviseres vi av skjermen våre. Vi sitter stille i timevis og glor rett inn i dem. I fremtiden kommer vi til å kunne interagere på en helt annen måte. Vi kommer til å kunne føle, trykke og klemme på former som sendes til oss på e-post. Alt blir mulig, forteller forskeren Daniel Leithinger.
En utvikling vi i Kinnarps følger med spenning.
Husk hvor du leste det først!