Helsen først

2015-06-18

Den teknologiske revolusjonen har ført til at vi blir stadig mer stillesittende foran skjermene våre – med ødeleggende helsekonsekvenser. Et godt helseprogram burde være en selvfølge i alle bedrifter. Kinnarps gir tips om hva man kan gjøre. Opp og hopp!

I fjor ble det gjennomført en stor undersøkelse i Washington i USA – Preventing Chronic Disease – som omfattet 35 000 kontormedarbeidere. Den viste helt skremmende tall – en fjerdedel hadde overvekt som var direkte helsefarlig. Trenden er den samme over hele verden, vi beveger oss mindre og mindre, stresser mer og mer og risikerer å bli utbrente. Sammenlagt er dette en tikkende bombe for bedrifter og for samfunnet. Det finnes ikke noe som er dyrere enn sykmeldte og utslitte medarbeidere. I dette perspektivet er et godt helseprogram på arbeidsplassen en liten investering. Slike programmer omfatter alt fra legekontroller til mulighet for å få personlig coaching i betalt arbeidstid.

Men også at bedriften tar initiativ til ”walk and talk”-møter i stedet for eviglange sittende møter i møterommet. Og alvorlig talt, burde man ikke utstyre den godteriautomaten i resepsjonen med en stor hengelås? Små initiativer kan gi store resultater. En tydelig helsesatsing innebærer ikke bare friskere medarbeidere, men også at bedriften oppleves som mer attraktiv. Det kan ikke gjentas ofte nok, den mest verdifulle ressursen er alltid personalet.