VELG FARGE ETTER HUMØRET

2013-05-07

Tags:

Lei av den hvite kontorveggen? Skift farge med et klikk på mobilen!

Noen morgener... Man kommer til kontoret og ønsker at noen kunne skifte ut innredningen eller i det minste male en vegg.
Den engelske designergiganten Ron Arad har konstruert en av årets mest interessante nyheter –No Bad Colours veggplatene som kan skifte farge. Vil du ha en beroligende blå vegg til styremøtet om morgenen, en frisk gul vegg til lunsj og deretter en livlig rødfarge til kveldssamlingen – det er bare å velge, variasjonsmulighetene er uendelige. Men her trenger du verken ruller eller malingsspann. Hele prosessen styres fra datamaskinen eller mobiltelefonen. En annen fordel er naturligvis at man slipper å bekymre seg over om man valgte feil nyanse i fargehandelen...
Teknikken er utviklet av det britiske foretaket Versatiles Technologies, og bygger på elektriske impulser som sendes gjennom en væske mellom platene. Det finnes altså ingen tradisjonell lyskilde, noe som også er praktisk med tanke på vedlikehold.
Det koster rundt 4000 kroner kvadratmeter å installere No Bad Colours, noe som kan sammenlignes med prisen på marmor.
– Dette er en veldig spennende teknologi med mange bruksområder. Du kan naturligvis bruke den på vegger og gulv, men også i møbler og mindre produkter. Dette er bare begynnelsen, sier Ron Arad.

Ron Arad setter farge på tilværelsen. Foto: Graeme Montgomery.