Sitt komfortabelt – og arbeid bedre!

2015-08-27

Har du problemer med konsentrasjonen på jobben? Da er det kanskje noe galt med innredningen rundt deg. Hvis du sitter godt og komfortabelt, kan det øke prestasjonen med opptil hele 15 prosent. Vi hos Kinnarps setter oss i den beste lenestolen og ser nærmere på en svært interessant undersøkelse.

Strammer det i ryggen? Har du problemer med albuene? Eller svikter konsentrasjonen? Til tross for at vi vet hvor viktig det er med god ergonomi på arbeidsplassen, er det påfallende mange som tar lite gjennomtenkte valg. Det kan straffe seg.

– Det er utrolig hvor mange mennesker som jobber mange timer i uken, men som har helt feil kontorstol eller arbeidsbord. Etter en stund begynner de å få vondt i kroppen, men de bare fortsetter og ignorerer smertene, sier David Rempel, som forsker på ergonomi ved University of California.

En god innredning krever smarte løsninger. Når den oppfyller medarbeidernes behov, legger den grunnlaget for en god dag på jobben. Det gir mindre helseproblemer, men bidrar også til at vi gjør en mye bedre jobb. I dag kreves det av oss at vi er gode på multitasking. Undersøkelser har vist at et gjennomtenkt miljø kan påvirke kreativiteten og effektiviteten med hele 15 prosent. Vi gjør oss til og med skyldige i færre skrivefeil når vi sitter bedre…