Søvndyssende miljøer

2015-05-12

Møterommet er komfortabelt innredet og utstyrt med alle de nyeste teknologiske finessene, men likevel merker du etter en stund at øyelokkene blir tyngre og tyngre. Hva er det som er feil? Kinnarps kan presentere en teknisk rapport som får oss til å bråvåkne!

På de fleste moderne arbeidsplasser er det alltid perfekt temperert. Uansett om det er midt på sommeren eller vinter, er det like under 20 grader, alt takket være avanserte romtermostater og smarte isolasjonsløsninger. Men i jakten på lavere strømregninger er det lett for at ventilasjonen blir dårligere – av og til kan man ikke en gang åpne et vindu på arbeidsplassen.

Resultatet er at innholdet av karbondioksid blir altfor høyt. Utendørs pleier en normal karbondioksidverdi å være rundt 380 ppm. Men på en arbeidsplass med for dårlig ventilasjon kan det havne langt over 1000 ppm. Enda verre kan det bli i trange møterom med mange deltakere. Hvis du synes at du og kollegene har problemer med konsentrasjonen og begynner å gjespe utover ettermiddagen – sjekk ventilasjonen!