Vårens heteste nyheter

2014-06-25

Hva med et bord som husker hvordan du vil ha det? Eller en moderne møtesofa som utfordrer tradisjonell formtenkning? Vi har sett på vårens mest spennende nyheter fra Kinnarps.

Husker du hvordan det var for bare noen år siden? Vi satt fast ved skrivebordene fra ni om morgenen til fem om ettermiddagen i frykt for å gå glipp av en telefonsamtale, i en bås som var fullstappet med permer. For ikke å snakke om møterommene, som så omtrent helt like ut med stoler i lange rekker langs gigantiske konferansebord. Som om det var nødvendig å invitere minst et dusin personer for å ha et møte. Høytidelig og litt stivt. Alt dette er naturligvis annerledes i dag. Arbeidsplassen er et miljø som har gjennomgått en av de raskeste og mest radikale endringene i samfunnet. Naturligvis mye takket være den teknologiske utviklingen. Når vi har kontoret i skuldervesken og alle tekniske data er tilgjengelige i skyen, gir det rom for nytenkning og innovasjon. En av de sterkeste trendene man kan se akkurat nå, er fleksibilitet. Innredningen skal fylle flere funksjoner, og skal kunne tilpasses til nye situasjoner og miljøer. Den aktivitetsbaserte arbeidsplassen er kommet for å bli! Her ser vi nærmere på Kinnarps' mest spennende nyheter.

Product Launch Spring 2014. from Kinnarps Group on Vimeo.

Oberon – tiltalende og funksjonell

Det er 25 år siden Kinnarps lanserte sitt første hev- og senkbare skrivebord. Mange stilte spørsmål ved hvor nyttig bordet var, men da som nå våget Kinnarps å gå sin egen vei.
– For oss er det viktig å være tankeledende, og derfor er jeg ekstra stolt over vår nyeste satsing, som virkelig går utenfor boksen, forteller Per Enskär, internasjonal produktsjef for arbeidsbord.
Oberon er et smart bord som oppfyller alle de tøffe kravene som kommer med den aktivitetsbaserte arbeidsplassen. Blant en mengde ergonomiske og finurlige finesser må vi nevne den spesielle styreenheten bordet er utstyrt med, og som gjør at det kan programmeres etter brukernes ønsker. Man slipper å bruke tid og energi på å finjustere bordhøyden. Bordet "husker" helt enkelt hvordan du vil ha det.
Oberon finnes som arbeidsbord, møtebord eller kafébord, og med en rekke ulike kombinasjonsmuligheter når det gjelder størrelse, materiale og former.
Lurer du på hva navnet betyr? Det har sin spesielle historie. Oberon har fått navn etter en av karakterene i Shakespeares ”En midtsommernatts drøm”. Passende, siden bordserien er som et verk av Shakespeare – noe unikt og nyskapende som hviler på klassisk grunn!


Libra – skapt av bevegelse

I den nye tankeøkonomien blir det stadig viktigere med flerfunksjonelle møbler som oppmuntrer til kreativitet og møter mellom mennesker. Kan man tenke seg et bedre eksempel på dette enn Libra? En bølgeformet, leken sofabenk. Like uimotståelig for øyet som den er herlig komfortabel, og med en åpen design som gjør den lett å plassere, uansett om det er i et moderne eller et mer klassisk miljø.

– Dessuten kan vi tilby et nesten ubegrenset utvalg av farger og stoffer fra Kinnarps store kolleksjon, forteller Ulrika Liffner, Kinnarps internasjonale produktsjef for Soft Seating & Reception.
En kaffe, et raskt møte. Etterspørselen etter denne typen avslappede møbler kommer bare til å vokse i takt med at arbeidsplassene endres. Libra har en velfortjent plass i rommet.


Combine – skap ditt eget bord

Firkantet eller rundt? Er det vanskelig å finne et sofabord som passer til akkurat dine behov? Får vi foreslå Combine, en bordserie der kombinasjonen er i fokus. Du kan velge mellom en rekke ulike former, materialer og høyder. Med Combine er det dine ønsker som styrer. Hvorfor ikke sette sammen fire eller fem bord?
– Vi ser mange bedrifter i dag som vil skape en personlig innredning, noe unikt for akkurat deres organisasjon. I slike tilfeller skal man velge Combine, sier Ulrika Liffner.


Prim – kreativ og lydabsorberende

Hva er det som irriterer mennesker mest av alt på arbeidsplassen? Nesten alle er enige om at forstyrrende støy er den største energityven. Derfor har Kinnarps gitt designeren Christian Halleröd i oppdrag å lage en kreativ og funksjonell romavdeler som kan bøte på problemet. Resultatet er Prim – en serie elegante og svært praktiske lydabsorbenter som består av tak-, gulv- og bordskjermer. Det er verdt å notere at Prim er testet og evaluert i samarbeid med svenske Akustikfakta med svært godt resultat. Dessuten bruker Kinnarps polstringen re:fill, et unikt materiale som består av avfallsmateriale fra produksjonen. Et godt eksempel på hvor viktig det er å tenke på hele livsprosessen – »from cradle to cradle«.