FREMTIDENS MØBLER

2013-10-08

Hvordan skal morgendagens fleksible kontor se ut? Nå lanserer Kinnarps en rekke spennende nyheter. I arbeidet har vi latt oss inspirere av alt fra bienes vokskaker til de aller siste teknologiske nyvinningene. Her er møblene som viser vei inn i fremtiden!

Hvem er den smarteste designeren?

Naturen, så klart! Det er også der Kinnarps har hentet inspirasjon til Trixagon, en av årets mest spennende nyheter. Serien består av bord, krakker og oppbevaring, og bygger på heksagonet (sekskanten), som finnes i alt fra bikaker til snøkrystaller og skilpaddeskall. På samme måte som biene bygger sine vokskaker kan man sette sammen møblene i Trixagon-serien i større eller mindre grupper, alt etter hvordan behovet ser ut.
- Trixagon handler om å tilrettelegge for læring, kommunikasjon og undervisning med fokus på utvikling og dialog, sier designeren Anne Reinholdt.

Det er ikke bare formen på Trixagon-seriens deler som kan kombineres, også fargene kan blandes til en levende helhet. Bordene og oppbevaringsmøblene finnes i bjerke-, bøke- eller eikelaminat, samt i fargene hvit og lysegrå. Man kan velge ben på alle deler, som er tilgjengelig i sølvgrått eller hvitt metall.

Morgendagens kontor trenger naturligvis også morgendagens stoler. Designeren Daniel Figueroa har skapt Esencia fra Drabert for å oppfylle de høye kravene til stabile og ergonomiske kontorstoler. Arbeidsplassene blir mer og mer aktivitetsbaserte, og skal brukes av flere ulike personer i løpet av en arbeidsuke. Derfor er Esencia lett å tilpasse til hver enkelt bruker med enkle og logiske reguleringer. Samtidig løfter den kontorstolen til et nytt estetisk nivå – like funksjonelt som elegant.
– Esencia har massevis av sjel og personlighet, sier Daniel Figueroa.

Morgendagens arbeidsplass er imidlertid ikke bare pent designet, men også ergonomisk, brukerfokusert og et sted der slitasjeskader forebygges gjennom god formgivning.

Fleksibilitet er et av nøkkelordene når man ser på Kinnarps nyheter. Møblene skal være lette å bruke og passe til alle, noe som kommer til å være et krav i fremtiden når vi deler arbeidsflater med hverandre. Bordserien Multicom tar, i likhet med Trixagon, utgangspunkt i de raske forandringene som våre arbeidsplasser nå gjennomgår. Man kan enten jobbe alene eller skape verdi sammen rundt et stort Multicom-bord. Serien er for alle typer møter og arbeidsmetoder, enten det er aktivitetsbasert eller bygd på faste, individuelle arbeidsplasser. Dessuten har bordene en rekke smarte finesser og er tilpasset dagens teknologi, med stilrene og moderne løsninger for multimedia. Nettverks- og strømtilkoblinger finnes naturligvis, men også mulighet til å legge til integrert LED-belysning. Tross den avanserte teknologien er Multicom svært lettmontert, og du trenger ikke engang verktøy, alt kan gjøres for hånd.

Moderne design er et honnørord for Kinnarps. Dette er lett synlig i Serie[e]. Et møbel som er mye mer enn bare oppbevaring. Den kan også fungere som sittemøbel eller lydabsorbering, eller hvorfor ikke romavdeler? Mulighetene er uendelige. Et annet smart møbel er arbeidsbordene i Serie[f] city. Den intelligente utformingen innebærer at de fleste tekniske finesser, som motoren til beinet, kontakter og uttak er integrert i bordplaten. En drøm for alle som ønsker flater som er lette å holde rene.

Den skandinaviske arven er ofte nærværende i Kinnarps produkter. Serie[P] er arbeidsbord med rene og rette linjer og tydelig funksjonalitet. Designet er klassisk og bordplatene er naturligvis hev- og senkbare for å passe inn i et moderne arbeidsmiljø.

Volker W. Eysing har med et alltid like utfordrende og interessant formspråk etablert seg som en av vår tids mest spennende designere. For Martin Stoll har han laget møbelserien Senor, som består av skrivebord, sideboards og oppbevaringsmøbler med et helt unikt linjespill.
– Når jeg får en idé, pleier jeg å skrible den raskt ned på et papir. Hvis den forblir i bevisstheten, vet jeg at den duger og er verd å arbeide videre med.

Senor er like vakker som revolusjonerende, og med en spennende materialtanke der varmt tre møter lakkerte flater.

Fremtiden er her allerede!