Best balanse

2016-05-13

Sitte eller stå på jobben? Svaret er både og – ifølge en ny, sveitsisk undersøkelse.

I det siste har det kommet mange forskningsrapporter om helsefarene ved å sitte i for lange perioder – men hvordan er det om man står oppreist hele dagen?

Health Sciences and Technology i Zürich, som er ledende i verden innen ergonomispørsmål tilknyttet arbeidsplassen, bestemte seg for å se nærmere på dette. Resultatet er tankevekkende.

– Vi lot forsøksgruppen sette seg ned og ta korte pauser hver time, med 30 minutters lunsjpause. Vi kunne ganske snart konstatere at det ikke var tilstrekkelig. Deltakerne fikk problemer med muskeltretthet og kramper, som på lang sikt risikerer å føre til ryggproblemer og andre lidelser, forteller Maria Gabriela Garcia, som ledet undersøkelsen.

Dette er unektelig interessant med tanke på at halvparten av den arbeidsføre befolkningen i verden står oppreist mer enn 75 prosent av arbeidsdagen.

I likhet med det meste her i livet, gjelder det altså å finne en balanse. Derfor er hev- og senkbare arbeidsbord den beste løsningen for å kunne variere arbeidsstillingen og skape bedre ergonomi på en smidig og enkel måte.

Kinnarps har et bredt utvalg, uansett om du er ute etter et helt bordsystem tilpasset lange møter eller et mindre arbeidsbord, så kan vi skreddersy den ideelle løsningen for deg.