Ekspertens valg!

2016-03-07

Stefan Nilsson er en av Sveriges mest brukte trendeksperter. Det var dermed selvsagt at det var ham vi henvendte oss til for å høre om de sterkeste trendene på den nylig avsluttede Stockholm Furniture Fair. Her er Stefans rapport!

1. Gulvtepper! Nå skal alle de klassiske designselskapene ha et gulvteppe i kolleksjonen. Et rom er ikke komplett uten et gulvteppe. Hvis man er redd for at gulvteppet blir skittent på gulvet, henger man den opp på veggen.

2. Dype farger som grønt, blått og vinrødt entrer scenen sammen med årets farge – min forhatte rosa. De intensive tonene i mørkegrønt og denimblå farger veggene, og passer fint til møbler i lysere treslag, mens den vinrøde farger dukker opp i eksempelvis småputer – en detalj det også kryr av i år.

3. Vi åpner opp kontorene igjen. De innestengte lenestolene med høye rygger og hoder vi synes var utrolig kule for ti år siden er helt borte. Nå bruker vi kontoret til å treffes og utveksle ideer. Tidligere har vi sett den rene og enkle arbeidsplassen vike for en mer rotete og personligere stil, slik at man virkelig kunne se hvem som jobbet der. Det henger igjen, men nå skal arbeidsplassen kunne flyttes i mindre, bærbare trekasser man kan oppbevare tingene sine i.

4. Småbord blir en naturlig detalj, både på kontoret og hjemme. I stedet for store sofabord, ser vi flere mindre bord eller en bordfot med flere mindre flater der man blander materialer som marmor, tre, granitt og linoleum.

5. Lampen spiller fremdeles en sentral rolle i innredningen. Det er mer fokus på armaturen enn på selve lyset - en lampe skal være flott og spektakulær, og gjerne noe man prater om. Ett eksempel fra messen var en lampe laget av ebolavernedrakter.