Den første viktige timen

2014-03-27

Slik tilbringer virkelig fremgangsrike mennesker morgenen sin! Slutt å svare på e-post hjemmefra, hør på Steve Jobs og få hjelp av en frosk…

Når kalenderen er full og hver dag er lik den andre er det noen ganger lett å miste fotfestet og å glemme hva som er viktig i livet. Mark Twain skrev en gang: ”Hvis det første du gjør om morgenen er å spise en levende frosk, så vil ingen ting virke spesielt vanskelig etter det…”
Moralen er: Stå opp med en utfordring til deg selv, kjør deg ikke fast i hverdagens tredemølle. David Karp, stifteren av Tumblr, sjekker for eksempel ikke e-posten sin hjemmefra. ”Hvis noen vil meg noe, så ringer de. Ellers kan det vente. Man må prioritere tiden sin."
I stedet for å begrave deg i skrivebordsarbeide når du kommer på jobben, så tar du tak i den vanskelige saken eller samtalen som du har skjøvet foran deg og som må løses. Eller gå en runde på kontoret og ta en prat med medarbeidere som du normalt ikke har så mye kontakt med. Gi deg selv en halv time til å bryte mønsteret og finne din egen "frosk"! Steve Jobs sa en gang: "Hver morgen bør man se seg selv i speilet og spørre seg: 'Hvis dette var den siste dagen i mitt liv, ville jeg da gjøre de tingene som jeg har fremfor meg i dag'."