Trendsterk tekstilkolleksjon

2014-07-01

Hva har mexicanske folkedrakter med Kinnarps å gjøre? Svært mye, skal det vise seg! Christina Wiklund er produktsjef for tekstiler hos Kinnarps, og har ansvaret for selskapets nye, spennende tekstilkolleksjon – Kinnarps Colour Studio (KCS). Vi tok en prat med henne.

Hvordan har arbeidet foregått? Fortell.
– Dette er den tredje kolleksjonen jeg har jobbet med siden jeg begynte som produktsjef i 2007. Vi jobber i om lag to år med hver kolleksjon før det er tid for lansering. Mye av arbeidet mitt handler om å legge øret mot bakken og snappe opp trender og fenomener vi kan benytte oss av, og oversette til en Kinnarps-følelse.
Hvor finner du inspirasjonen?
– Det kan være alt fra en søm i en stol man ser på en bil- eller skomesse til at man blir helt betatt av atmosfæren på en jernbanestasjon i Paris. Jeg leter som regel ikke etter inspirasjon på design- og innredningsmesser. I stedet er det mye fra filmens og kulturens verden, men også forelesninger med interessante trendpersonligheter som Li Edelkoort eller Lotta Ahlvar.
Hvilke store trender har du identifisert og innlemmet i den nye kolleksjonen til Kinnarps?
– Hvis man ser på farger, er det mye lyse pasteller og uventede blandinger som gjelder, for eksempel en lys farge som møter en sterk farge. Det høres litt vanskelig ut, men er virkelig kjempeflott. Vi har også en hel del gult i kolleksjonen. Li Edelkoort tror at den fargen kommer til å være svært dominerende hele det kommende tiåret. Gult er for øvrig den eneste fargen man har kunnet bevise vitenskapelig at påvirker hypofysen, som gjør oss mer kreative.
Hvor mange stoffer finnes det totalt i KCS-kolleksjonen?
– 250 stykker, og de er tilgjengelige for Kinnarps' produktvaremerker: Drabert, Martin Stoll og Kinnarps.
Hvilke andre store strømninger kan du se innen design i dag?
– Det finnes en lengsel etter luksus, nostalgi og eventyr, noe vi også har fanget opp i stoffene. For eksempel i Forte Monaco, der vi har latt oss inspirere av Gucci mens Coco Chanel har vært inspirasjonskilde for stoffet Century (hundetannmønstret).
Hvordan har mottakelsen vært?
– Helt enorm. Jeg er ute på et road show akkurat nå, der jeg viser stoffer og en film om hvordan arbeidet har gått til. Folk er virkelig entusiastiske, fremfor alt når de forstår sammenhengen mellom vårt trendarbeid og det faktiske resultatet.
Til slutt: Hva var det med de mexicanske folkedraktene?
– Vi har funnet massevis av inspirasjon gjennom å studere folkedrakter fra ulike land, fra Skandinavia til Mexico. Deretter gjelder det å smelte sammen alle disse inntrykkene i en og samme følelse, slik vi har gjort i stoffet Saturnus. Våre stoffer skal fungere i alle kulturer og over hele verden. Da føler man at man har lykkes.