Her vil vi jobbe!

2014-10-23

Her vil vi jobbe!

Hvor i verden har man det best på jobben og i fritiden? Vi i Kinnarps har deltatt i en spennende undersøkelse som blant annet viser at man finner høyest livskvalitet i Australia.

Har du noen gang tenkt på å flytte og begynne på nytt? Hvert år undersøker The Economic Intelligence Unit livskvaliteten i verdens storbyer. Blant kriteriene inngår alt fra helsetjeneste, kultur, sikkerhet, infrastruktur og arbeid til hvor lykkelige mennesker selv mener at de er på et sted. For fjerde år på rad topper Melbourne listen. Byen fikk 97,5 av 100 mulige poeng. Det var imidlertid jevn kamp med Østerrikes hovedstad, Wien, som kom inn som nummer to, bare 0,1 poeng bak. De to byene hadde samme karakter i nesten alle kategorier, men det som var avgjørende, var – kanskje litt overraskende ut fra et europeisk perspektiv – at Melbourne ifølge bedømmelsene har bedre kulturtilbud enn Wien. Legg til et enestående klima og at det finnes over 200 golfbaner rundt byen. Men det er ikke bare Melbourne som er populær "Down under" – Australia har hele fire byer på topp 10-listen. (Adelaide nr. 5, Sydney nr. 7 og Perth nr. 9.)
Og hvor skal man ikke bo og jobbe? Nederst på listen finner man byer der det er mye usikkerhet og ustabilitet. Byen med dårligst livskvalitet er Damaskus i Syria.

De 10 beste byene å jobbe i
1. Melbourne
2. Wien
3. Vancouver
4. Toronto
5. Adelaide
6. Calgary
7. Sydney
8. Helsingfors
9. Perth
10. Auckland