Vinnende skrivebord

2014-08-22

Det tok 1000 timer å utvikle det. Nå får møtebordet Modulor bransjens flotteste utmerkelse.

Den svenske designtrioen Mårten Claesson, Eero Koiviso og Ola Rune har gjennom årene tegnet alt fra gigantiske kunsthaller i Japan til finurlige små oppbevaringsbokser i messing. Men uansett størrelse og oppdrag finner man et felles DNA gjennom hele produksjonen deres – letingen etter den perfekte linjen, den avgjørende detaljen som løfter en hverdagsgjenstand til et vakkert lite mesterverk. Møtebordet Modulor for Skandiform, som er et av Kinnarps' produktvaremerker, er et lysende eksempel på dette, og er nå en svært velfortjent vinner av designverdenens flotteste pris – Red Dot: Best of the Best. Inspirasjonen til møtebordet kommer fra den største av dem alle – den franske arkitekten Le Corbusier.
– Han utviklet et eget målesystem som han kalte Modulor. Systemet tok utgangspunkt i menneskekroppens dimensjoner, og hensikten var å skape et verktøy for god design og arkitektur, forteller designtrioen.
Le Corbusier ville trolig satt pris på at Modulor kan måltilpasses til nesten et hvilket som helst format. For som alltid med Claesson Koivisto Rune, ligger styrken i de gjennomtenkte detaljene. Trioen regner med at de har lagt ned mer enn 1000 timer i utviklingsarbeidet.