Jobbe i byen

2014-02-28

Byplanlegging fungerer også i mindre skala. La deg bli inspirert av avenyer og torg for den ideelle arbeidsplassen.

Den moderne byen har tusenvis av år med utvikling bak seg – fra de gamle grekernes rutemønster i koloniene, via renessansens idealbyer til dagens fortettede bykjerner. Da det San Francisco-baserte arkitektkontoret Bohlin Cywinski Jackson tegnet nye kontorer til selskapet Square, lot de seg inspirere av nettopp byen. Det er tross alt i byene mennesker lever sammen og samarbeider, og byplanlegging har gjort det mye smidigere.
Squares kontor har derfor en bred "aveny" som fører frem til et "torg", der man også finner en kaffebar. Innglassede møterom er plassert ved strategiske kryss.
– Når jeg tenker på en by, tenker jeg at jeg handler, kjøper kaffe, går tur i parken. Vi ville skape samme variasjon på kontoret, sier Chris Gorman hos Square.
Ifølge Gorman gjør designen at medarbeiderne blir motivert til å bevege seg rundt på kontoret og interagere på spontane, ikke planlagte måter. For å øke byfølelsen har selskapet også begynt å eksperimentere med popup-butikker på ”torget”, der man lar bedrifter stille ut varene sine.