Yes roboss!

2016-02-16

Utviklingssamtale med en robot? Forhåpentlig slipper vi det en liten stund til. Men de ansatte på lageret hos Hitachi har allerede fått ordre fra roboter.

Teknologiselskapet ligger i forkant i utviklingen av kunstig intelligens for arbeidsplasser, og lanserte allerede forrige måned en rask, toarmet robot som kan erstatte mennesker i enklere logistikkoppgaver.

Nå har de altså hatt suksess med testet en ny sjefsrobot, som kan gi de ansatte instruksjoner basert på analyser av tidligere data. Sjefsroboten kan til og med effektivisere arbeidet ved for eksempel å hjelpe lagerarbeiderne med å finne den mest effektive veien til en bestemt hylle.

Hitachi er selv svært begeistret over at effektiviteten økte med hele 8 prosent på lagrene der man hadde en robot som sjef, sammenlignet med der man ikke hadde det. De er så fornøyde at de ser frem til å bruke teknologien på andre områder enn logistikk, for eksempel innen transport, finans og helsevesen. Men vi trenger ikke å begynne å mistenke sykepleieren eller taxisjåføren for å være robot riktig ennå. Hitatchi sier at de skal teste lederrobotene noen år før de prøver å lansere dem kommersielt.