Minister äter stolssnitt

2016-08-23

Igår kväll hade vi möjlighet att bjuda Sveriges miljöminister Karolina Skog, liksom 700 andra gäster, på en snitt kryddad med nermalt björkträ under den stora hållbarhetskvällen på Aktuell Hållbarhet Arena i Almedalen.

Snittarna uppskattades, men framför allt var det själva diskussionerna som underhöll under kvällen. Vi hade många goda samtal om hur viktigt det är arbeta med det som inte syns – de gifter som vi omger oss med i vår vardag. 

- Jag tror de allra flesta är medvetna om att vi påverkas av det vi äter, men det är inte lika många som reflekterar över att vi också påverkas av det stoft som möbler avger. Snittarna, med nedmalt björkträ från vår prisbelönta stol Embrace, blev en intressant isbrytare och en riktig samtalsstartare. Många höll med oss om att det borde vara strängare lagstiftning på kemikalieområdet och att hållbarhetskraven borde prioriteras i våra offentliga upphandlingar. Vår förhoppning är nu att politikerna faktiskt agerar i denna viktiga fråga, säger Tomas Ekström, Kinnarps Hållbarhetschef.