Huset som andas

Om man vill veta vad som driver de senaste arkitektur- och formtrenderna är det bara att titta på världens museer. Från Beijing till Los Angeles… Det är där det händer!

Read more

Kreativ hubb

Att trivsel och gemenskap är nödvändigt för kreativiteten på en arbetsplats är ju en självklarhet. Men hur skapar man den där otvungna stämningen som får alla medarbetare att känna sig sedda och delaktiga? Från receptionist till högsta ledning – Sportmodegiganten Adidas har en alldeles egen lösning!

Read more

Stå upp och orka mer

Att sitta ned hela dagarna är varken bra för kropp eller själ. Därför är ett höj- och sänkbart arbetsbord den absolut bästa investering du kan göra. På köpet kommer du även bli mer kreativ…

Read more

Det flyttbara mötesrummet

En av de mest fantastiska platserna i J.K Rowlings böcker om Harry Potter och hans kompisar är Vid behov-rummet. Ett rum som ständigt anpassar sig efter situationen. Vore inte det väldigt fiffigt om ett sådant också fanns i verkligheten!?

Read more

Här har du din framtid!

Vilka är de allra hetaste framtidstrenderna på arbetsplatsen? Välkommen till jobbet 2030!

Read more

För alla som någonsin tvivlat – jo, vi blir både effektivare och kreativare på jobbet om vi är lyckliga. Smile!

Read more

Ohälsans pris

Visste du att sjukskrivningar varje år kostar svenska storföretag hela 40 miljarder kronor?* Och tyvärr är mönstret det samma över hela västvärlden. Ohälsan har ett allt högre pris.

Read more

Friskare i gröna hus

Vill du fatta smartare beslut, få en bättre nattsömn och bli mer fokuserad? Se då till att arbeta i ett miljöcertifierat hus.

Read more

Att arkitektur är mer än snygga byggnader vet vi. Men Michael Murphy, grundare och VD för Mass Design Group, menar att den även kan förändra strukturer, ge människor hopp och till och med ha en helande effekt.

Read more

Världens coolaste kontor

Vad sägs om svävande pappersskulpturer som hänger ned från taket? Eller trappor med inbyggda konferensrum?

Read more

Låt ljuset göra jobbet

Hela den mänskliga kroppen styrs av den biologiska klocka som i sin tur styrs utav, just det – ljuset. Med vetskapen om att vi i snitt spenderar 90 % av vår vakna tid inomhus, är det inte undra på att belysning och ljussättning är så viktigt för oss. Inte minst på arbetsplatsen.

Read more

Ha koll på ljudnivån!

Är det sofforna i receptionen, det usla kaffet eller ostädade toaletter? Undersökningsföretaget Leesman frågade 100 000 kontorsanställda fördelade över 49 länder vad de upplever som allra mest störande på sina arbetsplatser.

Read more

Kontoret påverkar hälsan

Visa mig din arbetsplats – och jag kan berätta hur du mår! Nja, kanske lite tillspetsat, men faktum är att enligt en rykande färsk undersökning så finns det en stor korrelation mellan din hälsa och hur ditt kontor ser ut.

Read more

Den tredje platsen

När gränsen mellan hem och jobb suddas ut, hur kommer då framtidens mötesplatser se ut? Kommer rentav nya rumsligheter uppstå?

Read more

Arbetsplats 2.0

Med Internetrevolutionen för snart 20 år sedan fanns det framtidsforskare som trodde att det traditionella kontoret skulle försvinna. Vad skulle man med ett sådant till när man kan sitta på vilken bergknalle som helst och vara uppkopplad mot resten av världen?

Read more

More news & stories

Built with thirty million straws... Play house Fokusera mera Kinnarps at Stockholm Design Week TREND I TIDEN In the Press: Mix Interiors Små underverk Grattis på 20-årsdagen! Better days at work - the Workspace We're Working Longer: Are We Working Safer?