18 minuter som spar tid

2015-08-20

Vi vet alla hur det är – möten tar tid. I bästa fall är de fantastiska. I sämsta fall är de slöseri med värdefulla timmar och energi. Men det finns ett annat sätt! Kinnarps spanar in den nya mötestrenden ”Speed-meetings”.

De är korta och effektiva, och precis som Ted Talks får de inte vara längre än 18 minuter. Undersökningar visar nämligen att längre än så orkar vi inte upprätthålla full koncentration.

Speed-meetings har man en gång i veckan på en bestämd tid för alla anställda. Hemligheten är den enkla strukturen, i stället för långa agendor som ska tröskas igenom informerar man om de viktigaste händelserna i bolaget, strategier och prioriteringar och som avslutas med en öppen frågestund. Ett smart sätt att bygga delaktighet, engagemang och transparens. Resultatet blir en inkluderande arbetskultur. För finns det något värre än att vara på ett jobb där man inte fullt ut vet vad som händer? Det skapar lätt rädsla och onödig ryktesspridning.

Speed-meetings ersätter så klart inte alla möten, men de är ett effektivt sätt att på bara 18 minuter klara av och informera om saker som annars tar många värdefulla timmar i anspråk för medarbetarna. Pröva själv, det är bara att välja ett datum och köra igång!