5 smarta föredrag

2015-10-06

Vilka är de hetaste trenderna och vad pratar man om på världens arbetsplatser? Här är fem av de mest omdiskuterade och sedda föredragen på Ted Talks just nu. Varsågod, låt dig inspireras!

1. KONTORSSKRÄCK. Varför är det så svårt att arbeta – på just arbetsplatsen? Nästan fyra miljoner har laddat ner detta lika tankeväckande som humoristiska föredrag där författaren Jason Fried med knivskarp skärpa resonerar runt det märkliga att när vi har en viktig arbetsuppgift att utföra så väljer vi att göra den hemma, på flyget, på en krog… Var som helst, utom på kontoret.

https://www.ted.com/talks/jason_fried_why_work_doesn_t_happen_at_work

 

2. MÅNGFALD. Hur kan vi skapa en arbetsplats fri från fördomar och i stället fokus på mångfald, jämställdhet och ansvarstagande? Verna Myers är en av världens ledande forskare och med erfarenhet från tusentals arbetsplatser berättar hon om en resa som börjar inifrån med dig själv. Så kan du göra skillnad!

http://www.ted.com/speakers/verna_myers

 

3. TEAMKÄNSLA. Morgana Bailey kallar sig själv för ”personalchefsaktivist” och är övertygad om att vägen till framgång går genom den gränslösa arbetsplatsen, där medarbetare med olika erfarenheter och åldrar lär sig arbeta tillsammans i team.

http://www.ted.com/speakers/morgana_bailey

 

4. GENERATION Y. Varför är de så besvärliga? Vad tänker de på? Många företag ägnar massor med energi och forskning åt att försöka förstå en generation som inte är som andra. Men vad tycker ”millenials” (personer som är födda efter 1985) om sig själva och om arbetslivet? Se den här spännande föreläsningen från Patrice Thompson, som nyss avslutat sina studier på London School of Economics.

http://www.ted.com/watch/ted-institute/ted-state-street/patrice-thompson-closing-the-gap-a-millennial-proposal-for-a-happy-multigenerational-workplace

 

5. SAMMANHÅLLNING. De flesta företag drivs av en stjärnkult runt några väldigt högpresterande medarbetare som sätter agendan för alla andra. Näringslivsprofilen Margaret Heffernan prisar i stället sammanhållning som den drivande kraften bakom ett bolags framgång. För att åskådliggöra sitt resonemang tar hon hjälp av en kycklingflock… Ett måste att se för alla chefer med ambitioner!

https://www.ted.com/playlists/60/work_smarter